Ο Πληθυσμός του Γύπα (Gyps fulvus),

21/5/16

 
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης –Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013» υλοποιεί το έργο με τίτλο: «Ενδυνάμωση του Κυπριακού Πληθυσμού του Γύπα (Gyps fulvus) με άτομα από την Κρήτη» (ακρωνύμιο «ΓΥΠΑΣ»). Στόχος του προγράμματος είναι η υποβοήθηση της δημιουργίας πληθυσμού Όρνιων (Γυπών) στην Κύπρο (λόγω του εξαιρετικά μειωμένου εκεί πληθυσμού) με άτομα από την Κρήτη και η ανάπτυξη της απαραίτητης τεχνογνωσίας / υποδομών για την φιλοξενία του είδους πριν την απελευθέρωσή τους. Για το σκοπό αυτό είναι ενήμερες και σύμφωνες οι υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων σε Ελλάδα και Κύπρο.
Με αφορμή τις αποστολές πτηνών στην Κύπρο, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο 10ήμερο, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου με θέμα τόσο τους σκοπούς του έργου, όσο και τις υλοποιούμενες-προγραμματιζόμενες δράσεις του έργου, καθώς και τις επικείμενες αποστολές πτηνών από την Κρήτη στην Κύπρο.
Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Κτίρια Λεωφόρου Κνωσού (δίπλα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο), 1ος όροφος, Πτέρυγα Θ, Γραφείο 301.
 
Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.
 
Δρ Μιχάλης Προμπονάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου «ΓΥΠΑΣ»
 
 
 
 
 Αναδημοσιευσα Απο Ρεθεμνος