Το Ρέθυμνο κέντρο γλωσσικού πολιτισμού,

21/5/16



Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το Εντατικό Πρόγραμμα “Language Learning and Language Teaching in Multicultural Environments: how to bring Language Diversity and Language Variation in Class” (ακρωνύμιο LaDiva) το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης/ ERASMUS.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται κατά το χρονικό διάστημα 14-27 Απριλίου υπό την επιστημονική καθοδήγηση της κ. Μαρίνας Τζακώστα, Επίκουρης Καθηγήτριας Γλωσσικής Ανάπτυξης και Αγωγής του Παιδιού της Προσχολικής Ηλικίας του Π.Τ.Π.Ε., και την γραμματειακή υποστήριξη της κ. Ελευθερίας Αλεφαντινού Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεθνών Σχέσεων και του κ. Στέλιου Τζαγκαράκη Υποψήφιου Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης.
Στόχος του Προγράμματος είναι, αφενός, να διερευνήσει τους μηχανισμούς οι οποίοι διέπουν την κατάκτηση και εκμάθηση μιας γλώσσας από παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας μέσα σε πολυπολιτισμικά και πολυγλωσσικά περιβάλλοντα και, αφετέρου, να προχωρήσει στη σχεδίαση και την εφαρμογή σχετικού εκπαιδευτικού υλικού.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα από διάφορες δράσεις: παρακολούθηση σεμιναριακών διαλέξεων και εργαστηρίων, επισκέψεις σε σχολεία, επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς και άλλους πολιτισμικούς χώρους του Ρεθύμνου, ειδικότερα, και την Κρήτης, γενικότερα. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 35 προπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές, Έλληνες και ξένοι. Τα συνεργαζόμενα τμήματα προέρχονται, εκτός από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Κρήτης), από την Λεττονία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Αναδημοσιευσα Απο Ρεθεμνος