Ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό,

21/5/16

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ,
Η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τίτλο: «Κάνε τη διαφορά! Μίλα Τώρα!» με βασικό στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και των γονιών με βασικούς αποδέκτες τα ίδια τα παιδιά, έγινε χθες.
30/01/2013
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε συνολικά το έργο «Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στον Σχολικό εκφοβισμό» καθώς και όλα τα εργαλεία που προέκυψαν από αυτό (καμπάνια, έρευνα, εκπαιδευτικό εργαλείο, www.e-abc.eu).
Συντονιστής της συνάντησης ήταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, του οποίου οι παρατηρήσεις έδωσαν έναυσμα για ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με δύο εφήβους, τη Ράνια και τον Άγγελο, εκπροσώπους του YouSmile.gr, της διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει υλοποιήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίοι μίλησαν για το φαινόμενο του Bullying όπως τα ίδια τα παιδιά το βιώνουν και παρουσίασαν ενδεικτικά δύο από τα videos που έχουν παράξει με αυτό το θέμα.
Κατά την ομιλία του ο κ. Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζήτησε την υποστήριξη των ΜΜΕ στη μετάδοση της καμπάνιας, ενώ τόνισε ότι όλα τα εργαλεία που παρουσιάστηκαν τίθενται στη διάθεση της Πολιτείας. Σημείωσε δε ότι «Αποτελεί χρέος των αρμόδιων να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, κάτι που η Ευρώπη ήδη κάνει αναγνωρίζοντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως φορέα με ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η εμφάνιση του ανησυχητικού αυτού φαινομένου είναι δεδομένη, και στη χώρα μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η πρόληψη ήταν στο περιθώριο. Αυτό που οφείλουμε όλοι να κάνουμε, πολιτεία, εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς είναι να ανατρέψουμε την αδράνεια και την ανοχή. Σε αυτήν την κατεύθυνση ουσιαστικός είναι ο ρόλος του Χαμόγελου Του Παιδιού, τόσο στην ανάδειξη όσο και στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι προσπάθειες αυτές τέμνονται με τη πρωτοβουλία του Υπουργείου να ιδρύσει το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και να υλοποιήσει σχετικές δράσεις. Έτσι, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο ευρωβουλευτής κ. Κουμουτσάκος, εξήρε τις προσπάθειες του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενημέρωσε ότι η πρωτοβουλία που έλαβε ομάδα Ευρωβουλευτών με στόχο την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού προχωρά θετικά και άμεσα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στόχο που μοιράζεται και στηρίζει και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενάντια στο φαινόμενο, του οποίου ηγείται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αναλυτικά τόσο τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς και το εκπαιδευτικό εργαλείο, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό.
Η καμπάνια περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot, καταχώρηση και αφίσα καθώς και ηλεκτρονικά banners. Υλικά διαθέσιμα όλα στα ΜΜΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στα έξι ευρωπαϊκά κράτη που συμμετείχαν στο έργο (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία).
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα