Μαθητές «Στα ίχνη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης»,

21/5/16

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS,
Το Γενικό Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου συμμετέχει από 1-8-2011 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius με θέμα: «Στα ίχνη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης». Στο πρόγραμμα αυτό, που ολοκληρώνεται 1-8-2013, συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
29/01/2013
Τα σχολεία της σύμπραξης αυτές τις μέρες βρίσκονται στο Ρέθυμνο, όπου το Γενικό Λύκειο Περάματος φιλοξενεί τους μαθητές και τους καθηγητές τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε χθες Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, όπου έγινε υποδοχή στο χώρο του Γενικού Λυκείου Περάματος και στη συνέχεια ξενάγηση σε αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια και στη βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια οι μαθητές του προγράμματος από όλες τις χώρες παρουσίασαν τις εργασίες τους και ενώ οι συντονιστές της σύμπραξης έκαναν σύσκεψη, οι φιλοξενούμενοι μαθητές μάθαιναν τοπικούς χορούς και έπαιρναν μαθήματα κρητικής κουζίνας από τους μαθητές-τριες του Λυκείου Περάματος. Ακολούθησε παραδοσιακό γεύμα στο σχολείο και στη συνέχεια επίσκεψη στις Μαργαρίτες και στο «Σπίτι των Κουρητών», όπου γνώρισαν ένα παραδοσιακό σπίτι της περιοχής του Μυλοποτάμου.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 με επίσκεψη το πρωί στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, σε Εργαστήριο παραδοσιακού φύλλου, στη Φορτέτσα και στο Ιστορικό Μουσείο. Το μεσημέρι μαθητές και καθηγητές θα επισκεφτούν τα Χανιά, αφού προηγουμένως ξεναγηθούν στη Λίμνη του Κουρνά, καθώς και σε ένα ελαιοτριβείο στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων όπου και θα γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής του λαδιού.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 με επίσκεψη στην πόλη του Ηρακλείου, στο Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη, στο παλάτι της Κνωσού καθώς και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα και περιήγηση στον Αρόλιθο όπου θα γίνει ξενάγηση στο μουσείο αγροτικής ιστορίας, λαϊκής τέχνης και παραδοσιακών σπιτιών.

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα