Το Βραβείο διδασκαλίας «Στέλιου Πηχωρίδη»,

21/5/16

 
 
 
Βραβείου εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας
 
«Στέλιου Πηχωρίδη»
 
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 30 Νοεμβρίου 2012
 
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει το φετινό Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας εις μνήμην του καθηγητή του τμήματος Μαθηματικών Στέλιου Πηχωρίδη. Σκοπός του βραβείου είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας της ποιοτικής πανεπιστημιακής διδασκαλίας στη σύγχρονη εκπαίδευση και η επιβράβευση των διδασκόντων εκείνων που αποδεδειγμένα έχουν υπηρετήσει αυτό το ιδανικό με αφοσίωση και συνέπεια.
 
Εκλόγιμοι για το βραβείο είναι οι εν ενεργεία διδάσκοντες του ιδρύματος, ενώ κατ’ εξαίρεσιν το βραβείο μπορεί να απονεμηθεί και σε συνταξιοδοτηθέντες καθηγητές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης ερευνητές και μέλη ερευνητικών ιδρυμάτων, που διδάσκουν παράλληλα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κύριο κριτήριο αξιολόγησης είναι η γνώμη των ίδιων των διδασκόμενων των υποψηφίων, καθώς επίσης το ευρέως αναγνωρισμένο διδακτικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο και το ακαδημαϊκό τους ήθος.
 
Δικαίωμα να υποβάλλουν προτάσεις έχουν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κρήτης βασιζόμενοι στην προσωπική τους εμπειρία, οι επιμέρους επιτροπές σπουδών ή άλλα όργανα των τμημάτων του πανεπιστημίου, συνάδελφοι των προτεινόμενων διδασκόντων ή οποιοδήποτε πρόσωπο είναι σε θέση να τεκμηριώσει αξιόπιστα την πρόταση του.
 
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ.
 
Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2012. Η κατάθεση των προτάσεων θα γίνεται στα γραφεία του Ειδικού Λογαριασμού, Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Ηράκλειο, γραφείο 12 ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ειδικός Λογαριασμός Πανεπιστημίου Κρήτης – Κτίριο διοίκησης, Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Ηράκλειο, Ταχ. Κώδικας: 70013 (Υπόψιν κας Μαρίας Καραβασίλη).
 
Το αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής διατίθεται στο: http://www.elke.uoc.gr/announcements/news/files/uploads/PROK_BRABEIOU_PICHORIDES_2012.pdf .
 
Μαρία Καραβασίλη
 
Αναδημοσιευσα Από  Ρεθεμνος