Εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας,

21/5/16

 
 
 
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΗΧΩΡΙΔΗ
 
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει το φετινό Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας εις μνήμην του καθηγητή του τμήματος Μαθηματικών Στέλιου Πηχωρίδη. Το βραβείο θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου το έτος 1999 προς τιμήν του καθηγητή Στέλιου Πηχωρίδη που χάθηκε πρόωρα και ο οποίος εκπροσώπησε, με υποδειγματικό τρόπο, την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου.
Σκοπός του βραβείου είναι να υπογραμμίσει την έμφαση που οφείλει να αποδίδει στην πανεπιστημιακή διδασκαλία κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο και να επιβραβεύει ταυτόχρονα εκείνα από τα μέλη του που υπηρετούν αυτό το ιδανικό με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση.
Εκλόγιμοι για το βραβείο είναι οι εν ενεργεία διδάσκοντες του ιδρύματος, ενώ κατ’ εξαίρεσιν το βραβείο μπορεί να απονεμηθεί και σε συνταξιοδοτηθέντες καθηγητές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης ερευνητές και μέλη ερευνητικών ιδρυμάτων, που διδάσκουν παράλληλα και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Κύριο κριτήριο αξιολόγησης είναι η γνώμη των ίδιων των διδασκόμενων των υποψηφίων, καθώς επίσης το ευρέως αναγνωρισμένο διδακτικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο και το ακαδημαϊκό τους ήθος.
Δικαίωμα να υποβάλλουν προτάσεις έχουν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κρήτης βασιζόμενοι στην προσωπική τους εμπειρία, οι επιμέρους επιτροπές σπουδών ή άλλα όργανα των τμημάτων του πανεπιστημίου, συνάδελφοι των προτεινόμενων διδασκόντων ή οποιοδήποτε πρόσωπο είναι σε θέση να τεκμηριώσει αξιόπιστα την πρόταση του.
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ.
Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2012. Η κατάθεση των προτάσεων θα γίνεται στα γραφεία του Ειδικού Λογαριασμού, Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Ηράκλειο, γραφείο 12 ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ειδικός Λογαριασμός Πανεπιστημίου Κρήτης - Κτίριο διοίκησης, Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Ηράκλειο, Ταχ. Κώδικας: 70013 (Υπόψιν κυρίας Μαρίας Καραβασίλη).
Για τους ενδιαφερόμενους, το αναλυτικό κείμενο της προκήρυξης με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής διατίθεται στο:
http://www.elke.uoc.gr/announcements/news/files/uploads/PROK_BRABEIOU_PICHORIDES_2012.pdf.
 
 
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα