Εικαστικές δημιουργίες μαθητών,

21/5/16

 
 
ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
 
 
 
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης των Εικαστικών Εργαστηρίων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης. Η φετινή έκθεση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, επειδή οι εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/τριών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στους χώρους των Εργαστηρίων, δίνοντας ένα διαφορετικό ύφος και στίγμα. Η έκθεση δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι τα Εικαστικά Εργαστήρια για έναν ακόμα χρόνο έγιναν τόπος συνάντησης, διαλόγου, αναζήτησης και καλλιέργειας, σε όλο σχεδόν το φάσμα της εικαστικής δημιουργικότητας. Οι αίθουσες των εργαστηρίων κατακλύστηκαν από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές/τριες των εργαστηρίων, όπου μαζί με συγγενείς και φίλους, δημιούργησαν μια απολαυστική και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα μικρό μέρος των έργων των μαθητών/τριών όλων των τμημάτων, που προέκυψαν κάτω από τη διακριτική επίβλεψη και τις εμπνευσμένες οδηγίες των επιμορφωτών των Εργαστηρίων.
Στους επισκέπτες της έκθεσης έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το επίπεδο, η ευρηματικότητα και η ποιότητα των έργων όλων των μορφών της τέχνης που παρουσιάζονται: της ζωγραφικής, της αρχιτεκτονικής, της κεραμικής, του κοσμήματος, της φωτογραφίας και του ελεύθερου σχεδίου.
Το μήνυμα που αναδύεται από αυτήν την εντυπωσιακή έκθεση, είναι ότι η δημιουργική έκφραση είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Η συμμετοχή σε ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως αυτά που προσφέρουν τα Εικαστικά Εργαστήρια, αποκτά ένα βαθύ περιεχόμενο και µια ευρύτερη παιδαγωγική αξία, καθώς συνδέεται αναπόσπαστα µε την κοινωνική συνείδηση και τη ζωή και όχι μόνο με την τέχνη.
Η επαφή με την τέχνη συνιστά ένα ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινής µας εμπειρίας, που δεν µας απομακρύνει από την πραγματικότητα, αλλά αντίθετα µας επιτρέπει να ζούμε εντονότερα μέσα στα όριά της. Η μάθηση και η καλλιέργεια μέσα από την τέχνη προσφέρει και διαμορφώνει ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο, ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο από κατανόηση, ανεξαρτησία, πληρότητα και αξίες.
Τα Εικαστικά Εργαστήρια λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο με πρωινά ή απογευματινά παιδικά και ενηλίκων τμήματα: ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, κοσμήματος, ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου.
 
 
 
 
 
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα