Η παρένθετη μητρότητα είναι εξαρχής λάθος,

17/1/24


Μετατρέπει τη βιολογική ικανότητα της γυναίκας να κάνει παιδιά, την μοναδική σχέση μητέρας παιδιού και τα ίδια τα παιδιά σε εμπορεύματα και αντικείμενα συναλλαγής και εκμετάλλευσης.

Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να γίνουν παρένθετες από κυκλώματα  που τις εκμεταλλεύονται οικονομικά.

Η παρένθετη μητρότητα δημιουργεί ψυχολογικά τραύματα στη γυναίκα καθώς την αφήνει με άδεια αγκαλιά που δεν γεμίζει από τα χρήματα που έλαβε, αλλά και τραύματα στο παιδί που αποχωρίζεται βιαίως από την γυναίκα που πρωτογνώρισε στη ζωή.

Εκθέτει τη γυναίκα σε αυξημένους κινδύνους υγείας, καθώς οι παρένθετες εγκυμοσύνες είναι υψηλού κινδύνου. Οι παρένθετες κυήσεις είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε καισαρική τομή, διαβήτη κύησης, υπέρταση ή προεκλαμψία, λοιμώξεις, προδρομικό πλακούντα και άλλες απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη. Ας προβληματιστούμε από την εμφάνιση του καρκίνου σε αυτή τη νέα γυναίκα….

Εκθέτει το παιδί σε αυξημένους κινδύνους υγείας καθώς όλα τα παιδιά της εξωσωματικής έχουν αυξημένο βαθμό επικινδυνότητας για συγκεκριμένα νοσήματα. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από εξωσωματική έχουν αυξημένη συχνότητα προωρότητας, χαμηλό βάρος γέννησης, εγκεφαλική παράλυση, καρδιολογικά ζητήματα και άλλες καταστάσεις που οδηγούν σε εισαγωγές στη ΜΕΘ και μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο.

Δημιουργεί συνειδητά παιδιά ορφανά από μάνα. Και μάλιστα τρεις φορές. Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ποτέ τη μάνα που έδωσε τα ωάρια (δότρια),  τη μάνα που τα κυοφόρησε (παρένθετη) και τη μάνα που όφειλαν να έχουν στη ζωή τους όπως τα άλλα παιδιά, καθώς οι εντολοδόχοι είναι ομόφυλα άρρενα άτομα…..

Πρόκειται σαφώς για επικίνδυνη διαδικασία….

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Center for Bioethics and Culture (CBC),  Jennifer Lahl, «αυτές οι πραγματικές ιστορίες δεν βγαίνουν ποτέ στα εξώφυλλα των περιοδικών ούτε γίνονται πρωτοσέλιδα ειδήσεων. Δεν υποστηρίζουν την αφήγηση του Big Fertility, που σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι «άγγελος» και βοηθάς τους ανθρώπους να φτιάξουν μια οικογένεια και να αποκτήσουν ένα χαριτωμένο υγιές μωρό που τόσο απεγνωσμένα θέλουν. Αυτές οι ιστορίες υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν πραγματικοί χαμένοι που πληρώνουν τεράστιο τίμημα,  που μπορεί να είναι η ίδια τους η ζωή»