«...Θα μας προλάβει ο παγκόσμιος πόλεμος»,

17/12/23

 Γέροντας των Αγράφων - π. Παναγιώτης Τσιώλης:

«...Θα μας προλάβει ο παγκόσμιος πόλεμος»


Ιούνιος του 2013.

-Τί γίνεται Κίμωνα; Έρχεται ο παγκόσμιος πόλεμος; Θα ‘ρθεί το σφράγισμα ή θα πέσει το Άγιο Όρος; Πω-πω το ένα γεγονός τρέχει να προλάβει το άλλο. Αλλά μάλλον θα μας προλάβει ο παγκόσμιος πόλεμος…

Αυτά είπε ο γέροντας μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Κίμωνα καθώς ετοιμαζόντουσαν να μεταβούν στο Αρχονταρίκι για το καθιερωμένο καφεδάκι. Εκείνη την ημέρα, όπως εξιστορεί ο Κίμωνας έκανε λίγο κρύο και ήταν βροχερός ο καιρός, γεγονός που πιθανόν απέτρεψε προσκυνητές να μεταβούν στο Βαλάρι. Τα λεγόμενα του παππούλη μου είχαν προκαλέσει πλήθος ερωτηματικών και ήθελα να βρω αφορμή να ξεκινήσει η συζήτηση.

Έφτιαξα όσο πιό γρήγορα μπορούσα ένα καφέ και κάθισα δίπλα στον γέροντα. Εκείνος με κοίταξε με ένα πλατύ χαμόγελο.

- Πάτερ απ’ αυτά που είπατε δεν σας κρύβω πως τρόμαξα. Είπατε πως τρέχουν μαζί τρία πράγματα.

- Ο αντίδικος Κίμωνα, βλέπει πως θα επέμβει σύντομα ο Θεός και βιάζεται να προχωρήσει γρήγορα τα σχέδιά του για να επιφέρει όσο μεγαλύτερη καταστροφή στον κόσμο πριν έρθουν τα Γεγονότα της Πόλης.

- Τώρα είναι που μπερδεύτηκα παντελώς.

- Θέλει να εγκαταστήσει στα Ιεροσόλυμα τον αντίχριστο αλλά θα φάει και πάλι τα μούτρα του. Να γιατί τρέχει τα γεγονότα ταυτόχρονα. Θα κάνει μία τρύπα στο νερό.

- Θυμάμαι γέροντα τότε που πήγαμε στο Άγιο Όρος και περνούσαμε από ένα ιστορικό μοναστήρι και αρχίσατε να το σταυρώνεται. Μου είπατε τότε πως από πολλά μοναστήρια έχει φύγει η ευλογία. Τί εννοούσατε; Σχετίζεται αυτό με την πτώση του Αγίου Όρους;

- Άν το είπα τότε Κίμωνα έτσι θα είναι. Κοίταξε το Περιβόλι της Παναγίας μας έχει μόνο ένα σκοπό. Είναι προορισμένο από την Παναγία μας να βγάζει γλυκούς καρπούς αγιότητας. Αγίους δηλαδή πρέπει να βγάζει. Ο διάβολος όμως έχει βάλει το χεράκι του και έχει αλλοιώσει μεγάλο μέρος του αγιορείτικου μοναχισμού.

- Καταλαβαίνω. Θυμάμαι τη συζήτηση που είχατε με το Διονύση για το Άγιο Όρος. Σας έλεγε για τα ευρωπαϊκά κονδύλια που άλλαξαν άρδην την ασκητική ζωή. Την αντικατέστησαν με μπίζνες και πολυτέλεια. Αντικαταστάθηκε το ορθόδοξο βίωμα με τον άχαρο ξύλινο λόγο.

- Έτσι είναι. Το θηρίο μέσω των Βρυξελλών έριξε πολλά λεφτά στο Περιβόλι της Παναγίας μας και έχει μεταβάλλει το φρόνημα σε πολλούς μοναχούς. Θα έρθει λοιπόν η στιγμή που θα κάνει λογαριασμό. Θα ζητήσει να μπουν οι γυναίκες ή θα αξιώσει να μεταβεί το θηρίο του αντιχρίστου ο Πάπας.

- Για τις γυναίκες, όπως έλεγε ο Διονύσης υπήρξε και ψήφισμα από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Μάλιστα το υποστήριξε και η τότε Ελληνίδα ευρωβουλευτής  Άννα Καραμάνου.

- Το είχε ερευνήσει καλά αυτός και το έγραψε και στην εφημερίδα του. Τότε δεν είχε ωριμάσει ο καιρός. Θα δεις πως σιγά-σιγά, δεν ξέρω αν θα ζω εγώ θα αρχίσουν να λένε πολλοί, ακόμη και αγιορείτες για να μην χάσουν τα λεφτά που τους δίνουν, να δώσουν πρόσβαση στις γυναίκες σε κάποια παραθαλάσσια μοναστήρια. Να φτιάξουν κάτι σαν μουσεία μοναχισμού… Έχει σχέδιο ο διάολος… Αλλά και ο Πατριάρχης μας επιθυμεί να το επιτρέψει γιατί και στο Πατριαρχείο δίδει το θηρίο πολλά χρήματα! Το Πατριαρχείο προσπαθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Αθωνικής Πολιτείας για να προετοιμάσει την έλευση του Πάπα. Το θηρίο πιέζει να μολύνει το Περιβόλι της Παναγίας. Πιέζει τον Πατριάρχη να ανοίξει δρόμο. Νομίζει ο δυστυχής ο Βαρθολομαίος, ότι με τον τρόπο αυτό θα ενώσει την Εκκλησία. Το θηρίο της Ρώμης όμως έχει το δικό του σχέδιο και επιχειρεί να αλώσει την Ορθοδοξία μας. Γι’ αυτό θα επέμβει ο Χριστός.

- Ά, γι’ αυτό, όπως έλεγε ο Διονύσης, επιχειρεί να έχει τον έλεγχο όλων των Ιερών Μονών.

- Πριν πέσει το Όρος, Κίμωνα θα φύγει η εικόνα της Παναγίας Πορταϊτισσας και θα ‘ρθεί εδώ στα Άγραφα, μαζί με τους λιγοστούς άξιους μοναχούς. Και μόλις φύγει η Παναγία θα βυθιστεί το Όρος από μεγάλο σεισμό και θα μείνει μόνο η κορυφή του Άθωνα για να το θυμίζει. Θα γίνει μέγας σεισμός στο Άγιο Όρος. Θα ειδοποιηθούν όμως τρεις ημέρες πριν οι άξιοι μοναχοί για να φύγουν.

- Και το σφράγισμα πάτερ πώς θα γίνει;

- Εδώ και δύο δεκαετίες ο αντίδικος και τα επί γης όργανά του, προσπαθούν να ελέγξουν τον άνθρωπο. Να τον σφραγίσουν όπως σφραγίζουν τα μοσχάρια και τα πρόβατα. Ο π. Αμβρόσιος Λάζαρης μου έλεγε πως θα το κάνουν με τις νέες ταυτότητες. Κίμωνα όταν τις βγάλουν εσύ να μην την πάρεις. Είναι το προοίμιο του σφραγίσματος.

- Γι’ αυτό πάτερ κατεβήκαμε τότε μαζί στη συγκέντρωση για τις ταυτότητες στο Σύνταγμα;

- Ναι, χρειάζεται οι χριστιανοί να .

- Θα γίνουν άραγε αυτά που έγραψε ο Διονύσης στο βιβλίο του «Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση»;

- Ο θεολόγος τα είπε καλά τότε στο Βόλο και όλα αυτά που είπε τα έβαλε και στο βιβλίο. Ακόμη και την επιστολή του Παϊσίου (νυν Άγιος) έβαλε. Ο π. Παϊσιος ξεκάθαρα τα γράφει. Έτσι θα γίνουν. Δεν θα προλάβουν γιατί θα προλάβει ο πόλεμος.

- Με την Τουρκία;

- Όχι μόνο με την Τουρκία θα γίνει παγκόσμιος. Θα χαθεί πολύς κόσμος.

Ο γέροντας δάκρυσε. Ήταν σαν να έβλεπε τι θα γινόταν.

- Τότε θα γίνουν και τα Γεγονότα της Πόλης. Ο Μέγας Αλέξανδρος Κίμωνα είναι Άγιος. Όργωσε το χωραφάκι της οικουμένης και ήρθε ο Χριστός μας και το έσπειρε. Τώρα ηγείται των πνευματικών δυνάμεων που ήδη καθαρίζουν τη Βασιλεύουσα. Γι’ αυτό ο αντίδικος έβαλε τους Σκοπιανούς να γελοιοποιήσουν το Μεγάλο Βασιλιά μας αλλοιώνοντας την ιστορία. Δεν έχει πάψει να τον μειώνει με κάθε τρόπο. Μία τον παρουσιάζει ως σφαγέα των λαών. Μία ως ανώμαλο. Μία ως πόρνο… Αφού καθαρισθεί η Πόλη από τους Αγίους μας θα μεταβεί και ο Ελληνικός Στρατός και θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Αγιάς Σοφιάς.

(Γράφει ο Διονύσης Μακρής, Θεολόγος – Δημοσιογράφος)

Πηγή: “Στύλος Ορθοδοξίας”, Αρ. Φύλλου 259, σελ.14-15.