"Σούσι" Σαρδέλα,

17/6/17








-Φρέσκια Σαρδέλα
-Λεμονί φρέσκο-σκόρδο-μαϊντανό ή ότι μυρωδικό μας αρέσει.
-ξύδι, σχετικά δυνατό
-Λάδι

Προετοιμασία,
περνούμε από τον ψαρά Σαρδέλα Φρέσκια, πείτε του να καθαρίσει το κεφάλι τους και θα βγουν και λίγα εντόσθια. Όταν τα φτιάξουμε τα πλένουμε τα ψάρια σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.. Κατόπιν τον μοιράζουμε σε σκεύη που κλείνουν με σκέπασμα και ρίχνουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν, οι Σαρδέλες από ξύδι και κλείνουμε το σκεύος-σκεύη.

Σημείωση, Σε Δυνατό ξύδι, θέλει να το αφήσουμε για να "ψηθεί" ΜΙΑ μέρα..Όσο πιο απαλό ξύδι προσθέτουμε ημέρες.

Αφού ψηθεί τα ρίχνουμε στο Σουρωτήρι, που σουρώνουμε τα μακαρόνια αλλά τώρα θα σουρώσουμε τα ψάρια, και το ξεπλένουμε με νερό.


Κατόπιν ανοίγουμε την Σαρδέλα, για να αφαιρέσουμε το κόκκαλο του ψαριού και δημιουργούμε μια στρώση στο κάτω μέρος, ενός σκεύους που σκεπάζει...ρίχνουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας, εγώ βάζω ρίγανη και κάποιες φετούλες λεμόνι, αφού έχω αφαιρέσει το εξωτερικό κίτρινο του λεμονιού, για να μην ξινίζει...........και ολοκληρώνω, όταν έχω φτιάξει όλες τις στρώσεις...στο τέλος το σκεπάζω με λάδι.................
.........ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΡΩΩΩΩΩΩ.