"Σούσι" Σαρδέλα,

17/6/17








-Φρέσκια Σαρδέλα
-Λεμονί φρέσκο-σκόρδο-μαϊντανό ή ότι μυρωδικό μας αρέσει.
-ξύδι, σχετικά δυνατό
-Λάδι

Προετοιμασία,
περνούμε από τον ψαρά Σαρδέλα Φρέσκια, πείτε του να καθαρίσει το κεφάλι τους και θα βγουν και λίγα εντόσθια. Όταν τα φτιάξουμε τα πλένουμε τα ψάρια σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.. Κατόπιν τον μοιράζουμε σε σκεύη που κλείνουν με σκέπασμα και ρίχνουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν, οι Σαρδέλες από ξύδι και κλείνουμε το σκεύος-σκεύη.

Σημείωση, Σε Δυνατό ξύδι, θέλει να το αφήσουμε για να "ψηθεί" ΜΙΑ μέρα..Όσο πιο απαλό ξύδι προσθέτουμε ημέρες.

εχεις γεμίσει μια λεκανίστα νερό..βγάζεις από το ΨΥΓΕΙΟ την σαρδέλα που εχεις μια μέρα στο Ξύδι.. Ανοίγεις την σαρδέλα με σκοπό να την ανοίξεις στα Δυο και Αφαιρείς το κόκκαλο..κατόπιν την ρίχνεις στο νερό που εχεις στην λεκάνη.τις ανακατεύεις με το χέρι και ανοίγεις την βρύση να πέφτει νερό..με το χέρι πιάνεις τις σαρδέλες και τις μεταφέρεις στο τρυπητό και τις αφήνεις λίγη ώρα..καθαρίζεις σαν το μήλο ένα λεμόνι..βάζεις μια στρώση σε ένα μπολ ρίχνουμε λιγο ρίγανη μια δυο φετούλες λεμόνι............η επόμενη στρώση το ίδιο και γεμίζουμε το μπολ............προσθέτουμε λάδι και το βάζουμε στο ψυγείο..........ΜΠΟΝ ΑΠΕΤΙΤ. <3
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ.




1 σχόλια:

greecelandsmaria είπε...

ΚΡΑΤΑ ΤΟ..
εχεις γεμίσει μια λεκανίστα νερό..βγάζεις από το ΨΥΓΕΙΟ την σαρδέλα που εχεις μια μέρα στο Ξύδι.. Ανοίγεις την σαρδέλα με σκοπό να την ανοίξεις στα Δυο και Αφαιρείς το κόκκαλο..κατόπιν την ρίχνεις στο νερό που εχεις στην λεκάνη.τις ανακατεύεις με το χέρι και ανοίγεις την βρύση να πέφτει νερό..με το χέρι πιάνεις τις σαρδέλες και τις μεταφέρεις στο τρυπητό και τις αφήνεις λίγη ώρα..καθαρίζεις σαν το μήλο ένα λεμόνι..βάζεις μια στρώση σε ένα μπολ ρίχνουμε λιγο ρίγανη μια δυο φετούλες λεμόνι............η επόμενη στρώση το ίδιο και γεμίζουμε το μπολ............προσθέτουμε λάδι και το βάζουμε στο ψυγείο..........ΜΠΟΝ ΑΠΕΤΙΤ. <3
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ.