Επίτιμο Διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής ο Florian Lang,

21/5/16

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγόρευσε τον Καθηγητή Florian Lang, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος τo Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Ο Florian Lang είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Tubingen στη Γερμανία και Διευθυντής του Τμήματος Φυσιολογίας, Διευθύνοντας Συντάκτης στα διεθνή ιατρικά περιοδικά Pflügers Archiv, Kidney and Blood Pressure Research, Cellular Physiology and Biochemistry και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Νεφρολογίας και της Γερμανικής Εταιρείας Φυσιολογίας.
Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο έχει αλλάξει ριζικά την ιατρική γνώση σε θέματα φυσιολογίας και είναι συγγραφέας πλέον του 1.400 άρθρων που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή ιατρικά περιοδικά υψηλού κύρους όπως το Lancet, το Cell, το Nature και το Science.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνεργασία του τμήματός του με την εταιρεία Merck, που εστιάζει στο ρόλο της κινάσης SGK1 στη θεραπευτική αγωγή παιδιών με καρκίνο. Ο ίδιος περιέγραψε με συγκίνηση τη μεγάλη του αγωνία για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κλινικής μελέτης.
Στη σεμνή τελετή παραβρέθηκαν ο πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Ανδρέας Μαργιωρής, καθηγητές του Ιδρύματος και πλήθος κόσμου. Το έργο και την προσφορά του κ. Lang παρουσίασε ο Καθηγητής κ. Χρήστος Στουρνάρας. Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος έδωσε διάλεξη με τίτλο: «The diverse functions of the serum and glucocorticoid inducible kinase SGK1».
Η αναγόρευση του τιμωμένου πραγματοποιήθηκε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Ευριπίδη Γ. Στεφάνου και έλαβε το ασημένιο μετάλλιο του ιδρύματος.
 
 
 
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα