Ο Χανς Μπέλτινγκ μιλά για την «Τέχνη στον κόσμο»,

22/5/16

Ο Χανς Μπέλτινγκ μιλά για την «Τέχνη στον κόσμο»


ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

Aπό τους πλέον διακεκριμένους ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης, ο Γερμανός καθηγητής Χανς Μπέλτινγκ θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για μια διάλεξη με θέμα «Τέχνη στον κόσμο και παγκόσμια τέχνη.

Aπό τους πλέον διακεκριμένους ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης, ο Γερμανός καθηγητής Χανς Μπέλτινγκ θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για μια διάλεξη με θέμα «Τέχνη στον κόσμο και παγκόσμια τέχνη. Οψεις των μεταβαλλόμενων κόσμων της τέχνης», στις 4 Μαΐου, ώρα 11.30 π.μ., στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η διάλεξη αναμένεται με ενδιαφέρον, ειδικά στις παρούσες συνθήκες που η χώρα μας βάλλεται εύκολα και από παντού.
Ο Μπέλτινγκ, από εκείνους που έχουν μελετήσει τον ελληνικό πολιτισμό στη μακραίωνη ιστορία του, σε ένα από τα βιβλία του, «Εικόνα και λατρεία», έχει εστιάσει στη σχέση ανάμεσα στην ιστορία της δυτικής τέχνης και των πρώτων βυζαντινών χρόνων, προβάλλοντας και τη σημασία της ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης για την κατανόηση σύγχρονων πολιτιστικών θεμάτων και θεσμών.
Συνιδρυτής του Ινστιτούτου Ιστορίας Τέχνης και Θεωρίας των Μέσων της Ακαδημίας της Καρλσρούης, ο Μπέλτινγκ έχει διδάξει σε πολλά ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια και είναι μέλος σε πλείστες Ακαδημίες Γραμμάτων σε Γερμανία και ΗΠΑ. Με πλούσιο συγγραφικό έργο, θεωρείται από τους κορυφαίους επιστήμονες που καθιέρωσαν την εξέλιξη της συμβατικής ιστορίας της τέχνης σε μια επιστήμη οπτικού πολιτισμού, γεφυρώνοντας διαφορετικά μεταξύ τους επιστημονικά πεδία.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΜΜΣΤ και το ΑΠΘ, και τον συντονισμό της γκαλερί ArtBOX.

Αναδημοσιευσα Από Εθνος