Ντοκιμαντέρ για την έλλειψη παιδείας στο σινεμά,

21/5/16

 
Το ντοκιμαντέρ «Champions: Μια αστεία ιστορία» του Γαβριήλ Τζάφκα, που ασχολείται με την έλλειψη σοβαρής κινηματογραφικής παιδείας στη χώρα μας, θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Το ντοκιμαντέρ «Champions: Μια αστεία ιστορία» του Γαβριήλ Τζάφκα, που ασχολείται με την έλλειψη σοβαρής κινηματογραφικής παιδείας στη χώρα μας, θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Ξεκινώντας το 1950, από την εποχή της Σχολής Σταυράκου και φτάνοντας ως τις μέρες μας, η ταινία επιχειρεί να διερευνήσει το φλέγον αυτό ζήτημα μέσα από τον διάλογο μεταξύ των ανθρώπων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τον κινηματογράφο. Ανάμεσά τους, οι Θόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Ντίνος Κατσουρίδης, Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Κούνδουρος, Μάνος Ζαχαρίας, Βέρνερ Χέρτζογκ, Εμίρ Κουστουρίτσα, Φατίχ Ακίν και πολλοί άλλοι.
Το ντοκιμαντέρ του Γαβριήλ Τζάφκα έχει συμμετάσχει στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας και θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 26 του μήνα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Μετά την πρεμιέρα του, την ερχόμενη Δευτέρα, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Η κινηματογραφική παιδεία στην Ελλάδα» και ομιλητές τον ίδιο τον δημιουργό αλλά και τους σκηνοθέτες Θόδωρο Αγγελόπουλο, Κατερίνα Ευαγγελάκου και Μάνο Ζαχαρία, την καθηγήτρια Μαρία Κομνηνού. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ευάννα Βενάρδου.
Α.Δ.
 
Αναδημοσιευσα Απο Eθνος