Δείτε «Νοτιάς»: μετά την «Πολίτικη Κουζίνα»,

21/3/16



Νάγια Κωστιάνη,
Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας» -της πιο εμπορικής ταινίας της τελευταίας εικοσαετίας, με 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διεθνή διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες- ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει μέσα στο 2016 με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του, τον «Νοτιά». Μια γλυκόπικρη κωμωδία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80.
Η ταινία αφηγείται μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης μέσα από τη ματιά του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.
Aναδημοσιευση από www.huffingtonpost.gr


Και μετά Δυο χέρια Υπογράφω τις Ταινίες του Τάσο Μπουλμέτη! Φωτογραφία, Μουσική, διάλογοι Σουπερρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!!!Οι ταινίες Είναι βιβλίο-Ιστορία/ες Ζωής! Ένα Αγόρι στην εφηβεία του παρουσιάζει την Ιστορία/Μυθολογία της Ελλάδας με τον δικό του φανταστικό τρόπο στην κάθε ερωτική του Απογοήτευση. Και έτσι καταλαβαίνεις γιατί Καταστράφηκαν οι Αρχές-Οικογένεια μετέπειτα. Όταν ερωτευόταν έχανε την γη κάτω Από τα πόδια του και άρχιζε να αποδομή την ιστορία-μυθολογία της Ελλάδας. Δίνει τέλια την αύρα των εποχών 1960-1970-1980 μέσα από τις περιπλανήσεις του Έρωτα!