Σε χρειάζομαι,

19/3/16

"Αγκάλιασε με, μπορείς; Δε διαφέρω" - Συγκινητικό βίντεο για τα άτομα με αναπηρία,
Μια ομάδα Χανιωτών, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο υπενθυμίζει το αυτονόητο. Ότι τα άτομα με αναπηρία ζουν, ερωτευονται, αγαπάνε, ονειρεύονται όπως όλοι. Ο Αντώνης, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, ο Νάσος, η Αμαλία, ο Μάνος, η Ελένη, η Γεωργία, ο Μιχάλης, ο Γιώργος, η Στέλλα, ο Φίλιππος, ο Μιχαήλ, η Ζαχαρένια, ο Νίκος, δεν διαφέρουν και συμφωνούν: Όλοι μπορούν να αγκαλιάσουν, να αγαπήσουν να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν χωρίς διαφορές. Και στέλνουν το μήνυμα τους: "Αγκάλιασέ με μπορείς; Δεν διαφέρω. Γεννήθηκα διαφορετικός αλλά θα ζήσω σαν ίσος".
Η ιδέα για τη δημιουργία του βίντεο γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και αποτέλεσε όνειρο για την Ελένη Καρμπαδάκη που το εμπνεύστηκε.
Όπως ανέφερε στο flashnews.gr, ο αδελφός της Μιχάλης, που παρουσιάζεται στο βίντεο, εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, υπέστη εγκεφαλική παράλυση. Όμως δεν διαφέρει από τα άλλα παιδιά.
Η Ελένη το ξέρει καλά και θέλησε να μας το θυμίσει. Τα άτομα με αναπηρία "Δεν διαφέρουν".
Όλοι οι συντελεστές του βίντεο πλαισίωσαν την ιδέα της Ελένης και μέσα σε λίγες ημέρες έκαναν την έμπνευση πραγματικότητα.


Εξοργιστική λεπτομέρεια:
Το βίντεο δημιουργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Χανίων. Την ημέρα που είχε προγραμματιστεί το γύρισμα είχε ανοίξει η είσοδος για ΑμεΑ όμως ένας ασυνείδητος οδηγός είχε παρκάρει μπροστά από την είσοδο με αποτέλεσμα να εμποδίζει τη διέλευση ατόμων που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που τα άτομα με αναπηρία καλούνται να αντιμέτωπισουν κάθε μέρα, στον αγώνα τους ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, πραγματοποιήθηκε το γύρισμα.
Ένας ένας οι συντελεστές, τους οποιους θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για το μήνυμα που μας έστειλαν είναι οι:
Αντωνης Τσαπατακης Χαιρετης Γιωργος Νικολακακης Δημητρης Αθανασοπουλος Νασος Μπασια Αμαλια Μαλαξιανακης Μανος Καρμπαδακη Ελενη Καρμπαδακη Γεωργια Καρμπαδακης Μιχαλης Παπαδαντωνακης Γιωργος Μανουσακα Στελλα Δερμετζογλου Φιλιππος Λαμπαθακις Μιχαηλ Μαυρακη Ζαχαρενια Τζιρτζιλακης Νικος
Σκηνοθεσια-Βιντεοσκοπηση :Μιχαλης Χαιρετης Μονταζ: Γιωργος Χαιρετης Παραγωγη: Συλλογος Φιλων Θεατρου Χανιων
Ευχαριστίες στην περιφερειακη ενοτητα Χανιων και το Πνευματικο Κεντρο, για την ευγενικη παραχωρηση της αιθουσας "Πολυχρονη Πολυχρονιδη".
Αναδημοσιευσα Απο News it