Μπο Ντέρεκ το 10 το Καλό,

25/3/16


Μπο Ντέρεκ ετών 57:
Δέκα πράγματα για το «10» του κινηματογράφου,
H Μπο Ντέρεκ, η αμερικανίδα καλλονή που ουδέποτε έγινε όσο σπουδαία ηθοποιός ήλπιζαν κάποιοι στο Χόλιγουντ, αλλά έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως το άριστο «10», για την καταπληκτική ομορφιά της στην ομώνυμη κομεντί που γύρισε ο Μπλέικ Εντουαρντς το 1979, γιόρτασε την Τετάρτη τα 57 της χρόνια.
Μολονότι η Μπο Ντέρεκ δεν υπήρξε ούτε ταλαντούχα, ούτε επιτυχημένη, η παρουσία της και μόνο στο «10» - ίσως και μια μόνο σκηνή, αυτή που τρέχει στην παραλία - ήταν αρκετή για να την αναδείξουν σε ένα διαχρονικό σύμβολο του σεξ.

Ιδού δέκα πράγματα που αξίζει να ξέρουμε για την Μπο Ντέρεκ

1. Μολονότι στο «10» δίνει την εντύπωση της εντυπωσιακής πανύψηλης καλλονής, το ύψος της σύμφωνα με την ιστοσελίδα imdb.com, είναι 1,62 μ. Απλά στο «10» ο συμπρωταγωνιστής της Ντάντλεϊ Μουρ ήταν 1,59 μ.

Πατήστε το λινκ παρακάτω,


2. Ηταν στη λίστα των 12 πιο ελπιδοφόρων ηθοποιών του 1979 που κατέταξε το έγκυρο Screen World. Από εκείνη τη λίστα μόνο η Μπέτι Μίντλερ έκανε σπουδαία καριέρα.
3. Η Μπο Ντέρεκ είναι τώρα ζευγάρι με τον πέντε χρόνια μικρότερό της ηθοποιό Τζον Κορμπέτ, που έγινε γνωστός από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Sex and the City» καθώς και στην ταινία «Γάμος α λα Ελληνικά» (2002).
4. Η Μπο Ντέρεκ δηλώνει ότι δεν είναι οπαδός των Ρεπουμπλικάνων ούτε των Δημοκρατικών. Παρ' ολ' αυτά συμμετείχε με ιδιαίτερο ζήλο στις προεκλογικές εκστρατείες του νεότερου Τζορτζ Μπους, τόσο το 2000 όσο και το 2004. Επίσης είχε έναν μικρότερο ρόλο στις καμπάνιες του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου το 1988 και το 1992.
5. Είναι μέλος της NRA, της αμερικανικής ένωσης υπέρ της οπλοκατοχής και θεωρεί τον εαυτό της εξαίρετο κυνηγό.
6. Παρά την αγάπη της για το κυνήγι η ίδια δηλώνει πως είναι vegeterian.
7. Το κανονικό της όνομα είναι Μέρι Κάθλιν Κόλινς. Το Ντέρεκ είναι του συζύγου της, Τζον Ντέρεκ, ο οποίος ήταν 30 χρόνια μεγαλύτερός της και παντρεμένος με την Τζόαν Κόλινς όταν την γνώρισε σε ηλικία 16 ετών. Το ζευγάρι μετακόμισε στη Δυτική Γερμανία τότε για να αποφύγει ο Τζον Ντέρεκ τους αυστηρούς νόμους περί αποπλάνησης ανηλίκου που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με τον Ντέρεκ έμειναν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατό του το 1998.
8. Ο Τζον Ντέρεκ τη σκηνοθέτησε στην κάκιστη ταινία «Ταρζάν, ο άνθρωπος των πιθήκων» (1981) - η Μπο έπαιζε την Τζέιν. Η ταινία χαρακτηρίστηκε από τον κριτικό κινηματογράφου Λέοναρντ Μάλτιν, ως μία από τις χειρότερες όλων των εποχών και η Μπο Ντέρεκ «τιμήθηκε» με το Χρυσό Βατόμουρο της χειρότερης ηθοποιού. Ωστόσο το φιλμ, με το σενάριο και την κάμερα σταθερά πάνω στα κάλλη της πρωταγωνίστριας, υπήρξε μια εμπορική επιτυχία με 35 εκατ. δολάρια εισπράξεις.
9. Μετά το «10» η Ντέρεκ έπαιξε στο «A Change of Seasons» στο οποίο γοητεύει τον Αντονι Χόπκινς, παντρεμένο με τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν. Είχε ήδη καταγραφεί ως αποκλειστικά μια ξανθιά καλλονή του Χόλιγουντ και έτσι θα έμενε. Αλλωστε μέσα σε λίγους μήνες θα έκανε απανωτές φωτογραφίσεις για το περιοδικό Playboy, επενδύοντας στη σεξουαλικότητά της. Το τεύχος του Μαρτίου 1980 με εκείνη στο εξώφυλλο πουλήθηκε το 2003 σε δημοπρασία έναντι 11.950 δολαρίων!
10. Το 2000 ήταν υποψήφια για το Χρυσό Βατόμουρο της χειρότερης ηθοποιού του αιώνα. Τελικά ο τίτλος πήγε στη Μαντόνα.

Αναδημοσιευσα Από Νεα