Αυστραλοί μαθητές στα Ελληνικά θρανία,

21/5/16

Εντατικά μαθήματα ελληνικών για Αυστραλούς φοιτητές,
Την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 φτάνει στο Ρέθυμνο ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου «Charles Darwin» από το Ντάργουιν της Αυστραλίας, στο πλαίσιο του 7ου Θερινού Προγράμματος Εντατικών μαθημάτων Ελληνικών που πραγματοποιούνται στην Κρήτη, στην Κάλυμνο, στη Ρόδο και στη Μακεδονία.
Συντονιστής του προγράμματος είναι ο κ. Γεώργιος Φρατζής, διδάσκων στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και στο Κολέγιο «Άγιος Γεώργιος» της Αδελαΐδας, ο οποίος είναι επίσης Σύνδεσμος του Εργαστηρίου Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ελληνόγλωσση Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στη Διασπορά».
Πρωταρχικός σκοπός του θερινού προγράμματος είναι η καθημερινή χρήση της ελληνικής γλώσσας σε ελληνικό περιβάλλον. Για τρεις βδομάδες οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Ένας από τους στόχους των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους είναι η παραγωγή μίας ταινίας μικρού μήκους με την υποστήριξη εικόνας, βίντεο, ήχου για την οποία θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν στα ελληνικά. Το θέμα της ταινίας είναι η συμβολή των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών στη «Μάχη της Κρήτης». Η ταινία θα είναι δίγλωσση, στα ελληνικά και στα αγγλικά και θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς στα σχολεία της Αυστραλίας.
Τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν στους χώρους του Πανεπιστημίου παρουσίαση για τη Μάχη της Κρήτης από την κα Σοφία Τρούλη και αργότερα θα συναντηθούν στους χώρους του Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ. με τον κ. Μιχάλη Δαμανάκη, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, και την κα Άσπα Χατζηδάκη, διευθύντρια του Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το Νεκροταφείο Αυστραλών στο Ρέθυμνο, τη Μονή Αρκαδίου και τη Μονή Αγίας Ειρήνης.
Την Τρίτη 2 Ιουλίου και την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα πάρουν συνεντεύξεις με θέμα τη Μάχη της Κρήτης από τοπικούς φορείς και πρόσωπα, θα επισκεφθούν το Μνημείο Πεσόντων Αυστραλών στου Σταυρωμένου, καθώς και το Στρατιωτικό Μουσείο στο Χρωμοναστήρι, όπου θα ξεναγηθούν από τον διευθυντή του, ταγματάρχη Μανόλη Μιχελάκη, και θα τους δοθεί πληροφοριακό υλικό για τη «Μάχη της Κρήτης». Επίσης θα επισπευτούν τη Μονή Πρέβελη, το Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα και το Ναυτικό Μουσείο Χανίων.
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα αναχωρήσουν για Κάλυμνο, αφού προηγουμένως επισκεφθούν την Κνωσό και το Μουσείο Ηρακλείου.
Τους φοιτητές συνοδεύουν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Darwin, κ. Γιάννης Νικολάκης, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου Darwin κ. Ευστράτιος Πούλος.

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα