Τυφώνας " Δαβίδ" σχηματίστηκε προσπέρασε τον Ατλαντικό Ωκεανό,

4/7/24

 Στο τέλος του Αυγούστου του 1979 , ο φοβερός τυφώνας " Δαβίδ" σχηματίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Στον τυφώνα αυτό πνέουν άνεμοι που η ταχύτητα τους φθάνει μέχρι και 100 μίλια την ώρα προκαλώντας πολλές καταστροφές και πολλούς θανάτους στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Από την κατεύθυνση προς την οποία εκινείτο ο τυφώνας, ήταν βέβαιο πως κατευθυνόταν στο Μαϊάμι της Φλόριδας. Το Σάββατο της 1ης Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχε πλέον καμία  αμφιβολία , ότι έτσι θα γινόταν. Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, οι τοπικές αρχές έδωσαν οδηγίες ώστε να εκκενωθούν οι παραλιακές κατοικίες και τα ξενοδοχεία. Τη Δευτέρα, στις 3 Σεπτεμβρίου, νωρίς το πρωί, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες ανακοίνωναν ότι " ο τυφώνας λυπήθηκε το Μαϊάμι και το προσπέρασε! ". 

Ο συγγραφέας αυτής της μαρτυρίας βρισκόταν εκείνη την εποχή στο Μαϊάμι και θα ήθελε να εκθέσει πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Βλαδίμηρου, στο Μαϊάμι, ο ιερέας έκανε παννυχιδα για τον Άγιο Ιωάννη 

Όταν οι Ρώσοι πριν από 30 χρόνια έμεναν στο νησί Τουμπαμπάο, στις Φιλιππίνες , χάρις στις αδιάλειπτες προσευχές του Αγίου Ιωάννη, οι τυφώνες συνήθως δεν ενοχλούσαν καν αυτά τα μέρη. Αυτό το είχαν καταλάβει ακόμα και οι ιθαγενείς, οι οποίοι συχνά έβλεπαν τον Άγιο Ιωάννη να προσεύχεται τις νύκτες, να ψέλνει στον καταυλισμό και να σφραγίζει με το σημείο του σταυρού τον ορίζοντα. Κάποτε, στις Φιλιππίνες, ένας πολύ ισχυρός τυφώνας κατευθυνόταν προς τον καταυλισμό των Ρώσων και με τις προσευχές του Αγίου Ιωάννη, καθώς έφτανε στο νησί, άλλαξε πορεία και δεν έπληξε τον καταυλισμό!

Το ίδιο θαύμα έγινε και στη Φλόριδα. Μετά την παννυχιδα στον Άγιο Ιωάννη, ο "τυφώνας Δαβίδ" καθώς πλησίαζε στο Μαϊάμι, ξαφνικά άλλαξε πορεία , στράφηκε βόρεια και προσπέρασε! Έτσι, με τις προσευχές του Αγίου Ιωάννη, ακόμα και τώρα, μετά την κοίμηση του, ο Κύριος διέσωσε τους κατοίκους της πόλεως. Ευχόμαστε πάντοτε με τις προσευχές του, ο παντοδύναμος Θεός μας, να μας χαρίζει το έλεος Του!


Κ. Κ .Μ.

Μαϊάμι Φλόριδα 

3 Σεπτεμβρίου 1979


Από το βιβλίο "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ

Επίσκοπος Σαγγαης και Σαν Φρανσίσκο 

Ο θαυματουργός"

ΕΚΔΟΣΗ 5η

ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ 

ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ

Μιχάλης Αντωνιάδης