Σημαντικό όμως είναι ότι οι περίοικοι ενδιαφέρθηκαν,

8/3/24

 Στην Ιταλία κάποιος λαθραίος επιτέθηκε σε μια γιαγιά, πήραν είδηση το περιστατικό οι περίοικοι έπεσαν πάνω του και τον έσπασαν στο ξύλο. Κατάλαβε τα όρια του και μέχρι που τον παίρνει να παριστάνει τον ασυλούχο κατακτητή και ακόμα τρέχει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι περίοικοι ενδιαφέρθηκαν, έτρεξαν και διέσωσαν τον αδύναμο πλησίον τους

Εδώ, στην Ερμού , στο κέντρο της Αθήνας, καθόντουσαν και κοιτούσανε τον άρρωστο(;που σιγα και ήταν απλά άρρωστος) με το μαχαίρι παντελώς αδιάφοροι και άβουλοι. Μην μπλέξουνε, μην πάρουν πρωτοβουλία να ειδοποιήσουν τις αρχές. Πρόβατα και ψοφίμια όπως τους κατάντησαν οι γονείς τους και οι κοινωνικές συμβάσεις. Οι κοινωνικές συμβάσεις που μιλάνε για τοξική αρρενωπότητα, έκαναν τους άντρες να ντρέπονται για το φύλο τους, να αλλάζουν δρόμο όταν βλέπουν γυναίκα γιατί όλοι είμαστε δυνάμει βιαστές και μπορεί να παραβιαστεί η πολύτιμη και εύθραυστη θηλυκότητα της . Οι συμβάσεις που δεν έμαθαν στον άντρα να συντρέχει, να βοηθά δυναμικά, να προστατεύει, να αντιδρά, να παίρνει καθοριστικές πρωτοβουλίες, όπως ορίζουν τα βιολογικά του ένστικτα , αλλά να φροντίζει να περνά άβουλος και απαρατήρητος για να μην του φορτώσουν ανύπαρκτα εγκλήματα.

Και στην γυναίκα να είναι απρόσιτη, κυριαρχική και εγωκεντρική πυργοδέσποινα του μικρόκοσμου της, παντελώς αδιάφορη για τους υπηκόους της, άντρες και γυναίκες, αποξενωμένη από την φυσική της καταβολή, την ενσυναίσθηση, την συμπόνοια και την μητρική προστατευτικότητα. Ετοιμαστείτε λοιπόν ανυπερασπιστοι και ανυπεράσπιστες να είστε οι επόμενοι. Και μην γκρινιάζετε.