Ταξιδεύει με "Ήλιον",

12/6/16

ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΜΕ ΗΛΙΟΝ,
Θα διασχίσει τον Ατλαντικό με μπαλόνια,
Την πρώτη του προσπάθεια να διασχίσει τον Ατλαντικό πετώντας με εκατοντάδες χρωματιστά μπαλόνια, ξεκίνησε ένας Αμερικανός αεροπόρος.
Ο Τζόναθαν Τρέιπ απογειώθηκε από το Καριμπού, στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών, την Πέμπτη το πρωί μέσα σε μια κάψουλα τοποθετημένη στην άκρη από 370 μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιον, μέσα σε βαριά ομίχλη με κατεύθυνση ανατολικά των ΗΠΑ.
Το υπερατλαντικό ταξίδι εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 3 με 5 ημέρες ενώ η απόσταση που θα διανύσει είναι περίπου 4.000 χιλιόμετρα. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, μπορεί να προσγειωθεί οπουδήποτε μεταξύ Ισλανδίας και Μαρόκου.
Ο Τρέιπ βασίζεται στην εξέλιξη της τεχνολογίας των μετεωρολογικών δεδομένων για την επίτευξη του στόχου. Σύμφωνα με τις τελευταία δελτία καιρού, οι άνεμοι θα τον στείλουν στη Δυτική Ευρώπη.
«Ο καιρός είναι ο πιο επικίνδυνος παράγοντας» δήλωσε ο Τρέιπ, μιλώντας λίγο πριν την έναρξη του εγχειρήματος. «Είναι το μόνο πράγμα που θα με μεταφέρει σε άλλη ήπειρο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες όμως μπορεί και να καταστρέψουν την προσπάθειά μου ή να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή μου».
Ο αεροπόρος από τη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε πως περίμενε τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες που θα του επέτρεπαν να σηκωθεί στον αέρα και να πιάσει αυτούς τους υπερατλαντικούς ανέμους. «Πρέπει να ανέβω επάνω και οι άνεμοι να με μεταφέρουν σαν έναν ιμάντα μεταφοράς».
Ο Τρέιπ θα ανέβει στα 25.000 πόδια (7,6 χιλιόμετρα) για να βρει τους ανέμους που θα τον μεταφέρουν στην Ευρώπη, ενώ μπορεί να χρειαστεί να απελευθερώσει ή και να σπάσει ορισμένα μπαλόνια, προκειμένου να πετύχει το στόχο του.
Κατέχει ήδη το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πτήση με μπαλόνια που έχει γίνει ποτέ διάρκειας 14 ωρών. «Αυτή η προσπάθεια είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη έχει επιτευχθεί ποτέ» δήλωσε. «Ανυπομονώ γι 'αυτές τις 62 ή και περισσότερες ώρες».
Πηγή: Guardian
Αναδημοσιευσα Απο Eθνος