Εκμαθηση σε παιδιά για σεισμική ή ηφαιστειακή καταστροφή»,

21/5/16

ΣΤΟ 4ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,
Παρουσίαση έργου RACCE του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης,
Στις 15 και 16 Μαΐου διοργανώνεται στις Βρυξέλες το 4ο Διεθνές Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Καταστροφές: Προστατεύοντας και δρώντας από κοινού», από τη Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.
09/05/2013
Το φόρουμ θα λάβει χώρα στο κτήριο «Καρλομάγνου» απέναντι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα περιλαμβάνει ανοικτές ομιλίες και συζητήσεις για τα προβλήματα, τις προοπτικές και το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας για τα επόμενα χρόνια, με σημαντικούς προσκεκλημένους της Ε.Ε. και άλλων διεθνών οργανισμών. Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα και έκθεση με τα επιτεύγματα στο τομέα της πολιτικής προστασίας των τελευταίων ετών.
Το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας RACCE που συντόνισε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και που αφορά στην «ενίσχυση της γνώσης και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά σε περίπτωση σεισμικής ή ηφαιστειακής καταστροφής», και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., είναι ένα από τα τέσσερα προγράμματα των τελευταίων τεσσάρων ετών που επιλέχθηκε για να παρουσιαστεί στα πλαίσια της ανοικτής έκθεσης.
Ο συντονιστής του έργου Δρ Χαράλαμπος Φασουλάς θα συμμετάσχει στο Φόρουμ παρουσιάζοντας την Κινητή Έκθεση και την Εκπαιδευτική Μουσειοσκευή, τα δυο σημαντικότερα παραδοτέα του έργου, όπως και το περιληπτικό βίντεο δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν.
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα