Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας πολιούχου του Ρεθύμνου,

25/3/16

Εορτάστηκε η πολιούχος του Ρεθύμνου Αγία Βαρβάρα,
Με την πάνδημη συμμετοχή των Αρχών του τόπου και του ευσεβούς λαού του Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε η φετινή Πανήγυρις του Ιερού Ναού της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, πολιούχου Ρεθύμνης.
Το εσπέρας της Τρίτης 3ης Δεκεμβρίου 2013 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο στους φιλάγιους Ρεθυμνίους, και συμπροσευχομένου του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου, ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη για την τιμητική παρουσία του στην Εορτή της Μεγάλης Προστάτιδος και Πολιούχου του Ρεθύμνου.
Το πρωί της Τετάρτης 4ης Δεκεμβρίου 2013, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και συνιερουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Παν. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Αρσανίου, Ρουστίκων και Ατάλης-Μπαλή και άλλοι Κληρικοί και, με την ευλογία του Επισκόπου μας, την διακονία του Θείου κηρύγματος ανέλαβε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρσανίου, Παν. Αρχιμ. Ευφραίμ Μανουσάκης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Δοξολογία για την 100η Επέτειο της Ενώσεως της Κρήτης με την Ελλάδα, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, και ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα